С тази рецепта може да се справи дори начинаещ кулинар - лесна и атрактивна. Включва различни кулинарни техники, но без да се изискват виртуозни умения зад печката.
Любимият продукт на лятото - печената чушка, тук е напълнена със сирене и шунка и "облечена" в бутер тесто.
Как ще завиете бутер тестото около чушката е въпрос на фантазия.
- може да го нарежете на ленти и да сложите като спирала
- да покриете само половината чушка
- да напълните половин сурова чушка и да увиете на части
- да повиете печената пълнена чушка като бебе с квадрат от бутер тесто
Съставки
- 800 г Бутер тесто
- 300 г Шунка
- 500 г Краве масло
- 5 бр. Яйца
- 12 бр. Чушки
Начин на приготвяне
- 1. Изпечете чушките и ги приберете за 10 минути в найлоново пликче, за да се задушат. Обелете ги.
- 2. Разбийте яйцата (4 бр.) с вилица. Добавете сиренето и го натрошете с вилица. Разбъркайте. Нарежете шунката на малки кубчета и смесете с останалите продукти.
- 3. Направете малък разрез по ширината на чушките в долната им част. Вземайте от сместа за пълнежа с чаена лъжичка и напълнете чушките. Внимавайте да не ги разкъсате.
- 4. Разстелете бутер тестото и леко го разточете с точилка. С остър нож нарежете квадрати.
- 5. Поставете чушката в квадрата и увийте.
- 6. Разбийте останалото яйце и с помощта на четка намажете бутер тестото.
- 7. Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор.