Динята е едно от най-любимите ни летни изкушения! Обожаваме я всякак - на фреш, на смути, нарязана и току-що извадена от хладилника, със сирене... а някога замисляли ли сте се да я гриловате и да я добавите към салата? Не? Много сте изгубили.
Съставки
- 400 г Диня
- 200 г Сирене Моцарела
- 150 г Бейби спанак
- 50 г Рукола
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете динята на резени, загрейте грил тигана или скарата и я запечете докато добие лек загар от двете страни. Това става за около 5 минути или по малко повече от 2 минути на страна.
- 2. През това време измийте бейби спанака и руколата, изчакайте ги да се отцедят добре от водата и ги разделете на равни количества в две чинии.
- 3. След като динята е готова, я сложете върху салатките, сложете топчетата моцарела и се наслаждавайте на тази толкова лятна салата навсякъде, по всяко време!