Кълновете са свежи и хрупкави, а понякога и малко къдрави. Когато комбинирате четири различни вида от тях и използвате подходящия дресинг, получавате една купа от свежест с изкусителен вкус. За да приготвите тази лека, приятна и здравословна храна, трябва да си купите или пък да отгледате в саксията у дома - 1/2 ч.ч. кълнове от люцерна, 1/2 ч.ч. кълнове от ряпа, 1/2 ч.ч. кълнове от слънчоглед, 1/2 ч.ч. кълнове от жито.  Както се досещате, тайната е в комбинацията и дресинга. 

 

Съвет: Хранителната стойност на една порция съдържа 169 калории. Ако искате да добавите още, просто увеличете количеството кълнове от слънчоглед. 

Съставки

  • 1/2 с.л. Копър
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Кора от портокал
  • 1 с.л. Портокалов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете фино кората от портокал и изцедете малко от сока (1 с.л.) в подходящ съд за дресинга.
  • 2. Добавете в него зехтина, копъра и морската сол. 
  • 3. Овкусете кълновете с дресинга и сервирайте веднага.