Кълновете са свежи и хрупкави, а понякога и малко къдрави. Когато комбинирате четири различни вида от тях и използвате подходящия дресинг, получавате една купа от свежест с изкусителен вкус. За да приготвите тази лека, приятна и здравословна храна, трябва да си купите или пък да отгледате в саксията у дома - 1/2 ч.ч. кълнове от люцерна, 1/2 ч.ч. кълнове от ряпа, 1/2 ч.ч. кълнове от слънчоглед, 1/2 ч.ч. кълнове от жито. Както се досещате, тайната е в комбинацията и дресинга.
Съвет: Хранителната стойност на една порция съдържа 169 калории. Ако искате да добавите още, просто увеличете количеството кълнове от слънчоглед.
Съставки
- 1/2 с.л. Копър
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Кора от портокал
- 1 с.л. Портокалов сок
Начин на приготвяне
- 1. Настържете фино кората от портокал и изцедете малко от сока (1 с.л.) в подходящ съд за дресинга.
- 2. Добавете в него зехтина, копъра и морската сол.
- 3. Овкусете кълновете с дресинга и сервирайте веднага.