Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Деси - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Картофи
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Яйца
  • 250 г Краве сирене
  • 70 г Краве масло
  • 4 с.л. Олио
  • 3 с.л. Цедено кисело мляко
  • 2 бр. Печени червени чушки
  • 1/2 връзка Копър
  • 1 скилидка Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете картофите и ги отцедете от сока.
  • 2. Добавете наситнен лук, едно яйце, джоджен и начупено сирене.
  • 3. Разбъркайте всичко го сложете в тиган с незалепващо покритие с малко сгорещено олио на тънък равен пласт.
  • 4. Изпечете го от едната страна и го обърнете на капак като стане коричка.
  • 5. След като го обърнете сложете масло отгоре, то си попива. 
  • 6. Като хване коричка и от втората страна е готов за консумация.
  • 7. За да направите катъка начупете сиренето в купа и го смесете с киселото мляко, намачкан чесъна и наситнените червени чушки, наситнен копър, сол. Разбъркайте добре. 
  • 8. Поднесете пататника топъл, като сервирайте и катъка към него.