Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Деси - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 600 г Картофи
- 1 глава Лук
- 2 бр. Яйца
- 250 г Краве сирене
- 70 г Краве масло
- 4 с.л. Олио
- 3 с.л. Цедено кисело мляко
- 2 бр. Печени червени чушки
- 1/2 връзка Копър
- 1 скилидка Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Настържете картофите и ги отцедете от сока.
- 2. Добавете наситнен лук, едно яйце, джоджен и начупено сирене.
- 3. Разбъркайте всичко го сложете в тиган с незалепващо покритие с малко сгорещено олио на тънък равен пласт.
- 4. Изпечете го от едната страна и го обърнете на капак като стане коричка.
- 5. След като го обърнете сложете масло отгоре, то си попива.
- 6. Като хване коричка и от втората страна е готов за консумация.
- 7. За да направите катъка начупете сиренето в купа и го смесете с киселото мляко, намачкан чесъна и наситнените червени чушки, наситнен копър, сол. Разбъркайте добре.
- 8. Поднесете пататника топъл, като сервирайте и катъка към него.