Един друг поглед върху иначе познатата ни картофена салата.
Съставки
- 1 с.л. Оцет
- 1 глава Лук
- 1/2 кофичка Кисело мляко
- 1 щипка Сол
- 4 бр. Яйца
- 1 бр. Маруля
- 5 бр. Кисели краставички
- 2 бр. Домати
- 3-4 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета.
- 2. Към тях се добавят нарязаните на колелца 4 кисели краставички.
- 3. Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към картофите.
- 4. Половината маруля се нарязва на тънки ивици и се прибавя към останалите зеленчуци. Другата половина се оставя за декорация.
- 5. Приготвя се заливката, като към заделената и наситнената кисела краставичка се прибавя настърганото, предварително сварено, яйце и настърганият лук.
- 6. Сместа се разбърква с киселото мляко и се добавя оцета.
- 7. Салатата се залива със соса и се разбърква дорбе. Сервира се върху листо от маруля и се декорира със сварените яйца.