Един друг поглед върху иначе познатата ни картофена салата.

Съставки

  • 1 с.л. Оцет
  • 1 глава Лук
  • 1/2 кофичка Кисело мляко
  • 1 щипка Сол
  • 4 бр. Яйца
  • 1 бр. Маруля
  • 5 бр. Кисели краставички
  • 2 бр. Домати
  • 3-4 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета.
  • 2. Към тях се добавят нарязаните на колелца 4 кисели краставички.
  • 3. Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към картофите.
  • 4. Половината маруля се нарязва на тънки ивици и се прибавя към останалите зеленчуци. Другата половина се оставя за декорация.
  • 5. Приготвя се заливката, като към заделената и наситнената кисела краставичка се прибавя настърганото, предварително сварено, яйце и настърганият лук.
  • 6. Сместа се разбърква с киселото мляко и се добавя оцета.
  • 7. Салатата се залива със соса и се разбърква дорбе. Сервира се върху листо от маруля и се декорира със сварените яйца.