Преди да сервирате ястието, го поръсвате със свеж магданоз, нарязан на ситно и малко черен пипер.

Съставки

  • 4 щипки Чубрица
  • 2-3 стръка Праз
  • 1 ч.ч. Ориз
  • 1 с.л. Доматено пюре
  • 3 с.л. Олио
  • 1 щипка Сол
  • 2 щипки Черен пипер
  • 1 връзка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Празът се нарязва на кръгчета и се изсипва в тиган с олио да се задуша.
  • 2. Бялата по-сочна част на праза се реже на по-едро парчета, а зелената на ситно.
  • 3. Задушеният праз се изсипва в тавичка и се добавят измитият ориз, доматеното пюре и чубрицата.
  • 4. Доливат се 3 чаши вода. Сместа се посолява и тавата се слага в загрята фурна. Пече се до набъбването на ориза.