Преди да сервирате ястието, го поръсвате със свеж магданоз, нарязан на ситно и малко черен пипер.
Съставки
- 4 щипки Чубрица
- 2-3 стръка Праз
- 1 ч.ч. Ориз
- 1 с.л. Доматено пюре
- 3 с.л. Олио
- 1 щипка Сол
- 2 щипки Черен пипер
- 1 връзка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Празът се нарязва на кръгчета и се изсипва в тиган с олио да се задуша.
- 2. Бялата по-сочна част на праза се реже на по-едро парчета, а зелената на ситно.
- 3. Задушеният праз се изсипва в тавичка и се добавят измитият ориз, доматеното пюре и чубрицата.
- 4. Доливат се 3 чаши вода. Сместа се посолява и тавата се слага в загрята фурна. Пече се до набъбването на ориза.