Кисело зеле, целина, праз лук, ориз, чесън, зелев сок, джоджен, чубрица, олио... Очакават да ги хапнете!

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 кубче Зеленчуков бульон
  • 200 мл Зелев сок
  • 150 мл Олио
  • 1 с.л. Доматен сос
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 3 скилидки Чесън
  • 1 глава Целина
  • 2 стръка Праз
  • 200 г Ориз
  • 1 глава Кисело зеле
  • 1 щипка Черен пипер
  • 10 листенца Джоджен
  • 1 щипка Чубрица

Начин на приготвяне

  • 1. В дълбок тиган се загряват 50 мл олио.
  • 2. Празът, целината и чесънът се нарязват на дребно и се слагат в мазнината.
  • 3. Оризът се измива и се прибавя към зеленчуците. Разбъркват се и се пържат, докато оризът стане стъклен.
  • 4. Добавя се доматеният сос. Подправят се с джоджен и червен пипер.
  • 5. Налива се зеленчуковият бульон, разтворен в 200 мл топла вода.
  • 6. Осолява се и се поръсва с млян черен пипер. Разбърква се и се изчаква оризът да усвои водата да се попие в ориза.
  • 7. С така приготвената плънка се завиват малки сарми, които се подреждат в тава. Отгоре се заливат с със зелев сок и останалото олио.
  • 8. Слагат се в загрята фурна на 180 градуса, покрити с алуминиево фолио, и се пекат около 1 час. Може да се доизпекат без фолио 15-20 минути.