Вкусна рецепта, предоставена от мама Лидияна и Емил Каменов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 щипка Захар
- 3 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 1-2 бр. Домат
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Зелени чушки
- 500 г Пилешки гърди
- 100 г Кашкавал
Начин на приготвяне
- 1. В тиган със зехтин запържете нарязани лука и чушките.
- 2. Нарежете месото на кубчета и го разбъркайте със соев сос.
- 3. След като омекнат чушките и лука сложете пилешкото в тигана да се пържи.
- 4. Нарежете домата, без люспите.
- 5. Добавете го в тигана и поръсете с малко захар, за да омекоти киселинността.
- 6. Сложете наситнен чесън и оставете да къкри на котлона до пълна готовност.
- 7. Към края на готвенето добавете кашкавал на кубчета и сервирайте ястието топло.