Вкусна рецепта, предоставена от мама Лидияна и Емил Каменов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 щипка Захар
  • 3 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 1-2 бр. Домат
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 500 г Пилешки гърди
  • 100 г Кашкавал

Начин на приготвяне

  • 1. В тиган със зехтин запържете нарязани лука и чушките.
  • 2. Нарежете месото на кубчета и го разбъркайте със соев сос.
  • 3. След като омекнат чушките и лука сложете пилешкото в тигана да се пържи.
  • 4. Нарежете домата, без люспите.
  • 5. Добавете го в тигана и поръсете с малко захар, за да омекоти киселинността.
  • 6. Сложете наситнен чесън и оставете да къкри на котлона до пълна готовност.
  • 7. Към края на готвенето добавете кашкавал на кубчета и сервирайте ястието топло.