Вкусна рецепта, предоставена от мама Фатма и Сайде - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 200 г Сирене Моцарела
 - 1-2 бр. Патладжан
 - 2 бр. Тиквички
 - 200 г Сирене Моцарела
 - 600 г Пилешки гърди
 - 150 г Кашкавал
 - 30 г Пармезан
 
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
 - 2. Разрежете ги по средата, да станат като джоб и ги напълнете с нарязаните моцарела и босилек.
 - 3. Запържете ги в тиган с малко зехтин.
 - 4. Върху пълнените гърди настържете пармезан и ги изпечете на грил тиган.
 - 5. Тиквичките и патладжана обелете и нарежете на лентички. Поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил-тиган.
 - 6. Върху изпечената тиквичка сложете кръгче моцарела, поръсете с пармезан и настърган кашкавал.
 - 7. Отгоре сложете печения патладжан и пак моцарела, пармезан, кашкавал и захлупете с тиквичка. Поръсете с пармезан или кашкавал и запечете във фурната до разтопяване на сирената.
 - 8. Направете дресинг за зеленчуците като разбъркате зехтин, наситнен чесън, копър и оцет балсамико. Полейте зеленчуците с дресинга.
 - 9. Сервирайте пилешкото с гарнитура от запечени зеленчуци с моцарела.
 
                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    