Вкусна рецепта, предоставена от мама Фатма и Сайде - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 200 г Сирене Моцарела
  • 1-2 бр. Патладжан
  • 2 бр. Тиквички
  • 200 г Сирене Моцарела
  • 600 г Пилешки гърди
  • 150 г Кашкавал
  • 30 г Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
  • 2. Разрежете ги по средата, да станат като джоб и ги напълнете с нарязаните моцарела и босилек. 
  • 3. Запържете ги в тиган с малко зехтин.
  • 4. Върху пълнените гърди настържете пармезан и ги изпечете на грил тиган.
  • 5. Тиквичките и патладжана обелете и нарежете на лентички. Поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил-тиган.
  • 6. Върху изпечената тиквичка сложете кръгче моцарела, поръсете с пармезан и настърган кашкавал. 
  • 7. Отгоре сложете печения патладжан и пак моцарела, пармезан, кашкавал и захлупете с тиквичка. Поръсете с пармезан или кашкавал и запечете във фурната до разтопяване на сирената.
  • 8. Направете дресинг за зеленчуците като разбъркате зехтин, наситнен чесън, копър и оцет балсамико. Полейте зеленчуците с дресинга.
  • 9. Сервирайте пилешкото с гарнитура от запечени зеленчуци с моцарела.