Вкусна рецепта, предоставена от мама Фатма и Сайде - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 200 г Сирене Моцарела
- 1-2 бр. Патладжан
- 2 бр. Тиквички
- 200 г Сирене Моцарела
- 600 г Пилешки гърди
- 150 г Кашкавал
- 30 г Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
- 2. Разрежете ги по средата, да станат като джоб и ги напълнете с нарязаните моцарела и босилек.
- 3. Запържете ги в тиган с малко зехтин.
- 4. Върху пълнените гърди настържете пармезан и ги изпечете на грил тиган.
- 5. Тиквичките и патладжана обелете и нарежете на лентички. Поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил-тиган.
- 6. Върху изпечената тиквичка сложете кръгче моцарела, поръсете с пармезан и настърган кашкавал.
- 7. Отгоре сложете печения патладжан и пак моцарела, пармезан, кашкавал и захлупете с тиквичка. Поръсете с пармезан или кашкавал и запечете във фурната до разтопяване на сирената.
- 8. Направете дресинг за зеленчуците като разбъркате зехтин, наситнен чесън, копър и оцет балсамико. Полейте зеленчуците с дресинга.
- 9. Сервирайте пилешкото с гарнитура от запечени зеленчуци с моцарела.