Авокадото е чудесна съставка както в салати, така и за основни ястия.

Съставки

  • 1 щипка Захар
  • 120 г Сирене Гауда
  • 4 бр. Пилешки бутчета
  • 5 с.л. Олио
  • 3 с.л. Сос Табаско
  • 4 бр. Домати
  • 1 глава Лук
  • 80 г Чорбаджийски чушки
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 3 с.л. Бял винен оцет
  • 2 бр. Авокадо

Начин на приготвяне

  • 1. Месото се маринова с 1 с.л. олио и соса Табаско и се оставя за около 1 час.
  • 2. Доматите и лукът се нарязват на ситни кубчета, а чушките – на колелца.
  • 3. Зеленчуците се овкусяват с винегрет от оцета, сола и черния пипер, захарта и 2 с.л. олио.
  • 4. Пилешкото се поръсва със сол и се изпържва от всички страни в останалото олио.
  • 5. Авокадото се разполовява, обелва се и се нарязва на ивици.
  • 6. Парченцата се нареждат върху всяко пилешко филе и се поръсват с настъргано сирене.
  • 7. Порциите се покриват с алуминиево фолио и се пекат 5 минути само отгоре в предварително загрята на 250 градуса фурна.