Авокадото е чудесна съставка както в салати, така и за основни ястия.
Съставки
- 1 щипка Захар
- 120 г Сирене Гауда
- 4 бр. Пилешки бутчета
- 5 с.л. Олио
- 3 с.л. Сос Табаско
- 4 бр. Домати
- 1 глава Лук
- 80 г Чорбаджийски чушки
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 3 с.л. Бял винен оцет
- 2 бр. Авокадо
Начин на приготвяне
- 1. Месото се маринова с 1 с.л. олио и соса Табаско и се оставя за около 1 час.
- 2. Доматите и лукът се нарязват на ситни кубчета, а чушките – на колелца.
- 3. Зеленчуците се овкусяват с винегрет от оцета, сола и черния пипер, захарта и 2 с.л. олио.
- 4. Пилешкото се поръсва със сол и се изпържва от всички страни в останалото олио.
- 5. Авокадото се разполовява, обелва се и се нарязва на ивици.
- 6. Парченцата се нареждат върху всяко пилешко филе и се поръсват с настъргано сирене.
- 7. Порциите се покриват с алуминиево фолио и се пекат 5 минути само отгоре в предварително загрята на 250 градуса фурна.