Мариноване на пилешки шишчета в марината от кисело мляко преди печене и сервиране с гъст доматен сос - ще бъде не само вкусно, но и страшно бързо, ако маринатата и сосът са предварително готови. Ето как да ги направите!

Съставки

  • 1/2 ч.л. Люта червена чушка
  • 4 с.л. Захар
  • 220 мл Бял винен оцет
  • 4 бр. Чери домати
  • 1/4 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. Смлян карамфил
  • 1 бр. Лук
  • 1 ч.л. Джинджифил
  • 1 ч.л. Сминдух
  • 1/2 ч.л. Куркума
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Смлян кориандър
  • 1 ч.л. Смлян кимион
  • 280 мл Кисело мляко
  • 2 бр. Пилешки гърди

Начин на приготвяне

  • 1. Пригответе си маринатата. Съставките за нея са: киселото мляко, кимиона, кориандърът, солта, куркумата, семената от сминдух, зеленият джинджифил, лукът на прах, карамфилът и лютият червен пипер (всичко след пилешките гърди до чери доматите). Смесете всички съставки и разбъркайте. 
  • 2. Нарежете пилешките гърди на 10 ленти ленти.  Поставете ги в маринатата, така че да се залети от всякъде, и оставете да се мариноват в хладилника поне за час. 
  • 3. Извадете лентите от маринатата и ги нанижете на шишчета.
  • 4. Запечете шишчетата в силно нагорещен съд.  Обръщайте ги докато се запекат хубаво от всяка страна. Готвенето им е приблизително по 3 минутки. 
  • 5. Пригответе си доматения сос. Нарежете чери доматите на две половинки и ги сварете с оцет, захар и сушени люти чушки. След като сместа заври я оставете да къкри на бавен огън, докато не заприлича на конфитюр.
  • 6. Охладете доматения сос и сервирайте с вкусните пилешките шишчета.