Мариноване на пилешки шишчета в марината от кисело мляко преди печене и сервиране с гъст доматен сос - ще бъде не само вкусно, но и страшно бързо, ако маринатата и сосът са предварително готови. Ето как да ги направите!
Съставки
- 1/2 ч.л. Люта червена чушка
- 4 с.л. Захар
- 220 мл Бял винен оцет
- 4 бр. Чери домати
- 1/4 ч.л. Лют червен пипер
- 1/2 ч.л. Смлян карамфил
- 1 бр. Лук
- 1 ч.л. Джинджифил
- 1 ч.л. Сминдух
- 1/2 ч.л. Куркума
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Смлян кориандър
- 1 ч.л. Смлян кимион
- 280 мл Кисело мляко
- 2 бр. Пилешки гърди
Начин на приготвяне
- 1. Пригответе си маринатата. Съставките за нея са: киселото мляко, кимиона, кориандърът, солта, куркумата, семената от сминдух, зеленият джинджифил, лукът на прах, карамфилът и лютият червен пипер (всичко след пилешките гърди до чери доматите). Смесете всички съставки и разбъркайте.
- 2. Нарежете пилешките гърди на 10 ленти ленти. Поставете ги в маринатата, така че да се залети от всякъде, и оставете да се мариноват в хладилника поне за час.
- 3. Извадете лентите от маринатата и ги нанижете на шишчета.
- 4. Запечете шишчетата в силно нагорещен съд. Обръщайте ги докато се запекат хубаво от всяка страна. Готвенето им е приблизително по 3 минутки.
- 5. Пригответе си доматения сос. Нарежете чери доматите на две половинки и ги сварете с оцет, захар и сушени люти чушки. След като сместа заври я оставете да къкри на бавен огън, докато не заприлича на конфитюр.
- 6. Охладете доматения сос и сервирайте с вкусните пилешките шишчета.