Поднесени с апетитен сос.

Съставки

  • 2 стръка Мащерка
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1 глава Лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 с.л. Зехтин
  • 8 бр. Гъби
  • 1 с.л. Захар
  • 1/2 с.л. Царевично нишесте
  • 1 с.л. Червен винен оцет
  • 100 г Балучка
  • 200 г Картофи
  • 2 бр. Моркови
  • 150 г Бекон
  • 600 г Пилешки бутчета
  • 3 бр. Дафинов лист
  • 500 мл Червено вино

Начин на приготвяне

  • 1. Маринатата се приготвя като наситнените лук и чесън се запържват в маслото.
  • 2. Налива се виното.
  • 3. Добавят се дафиновите листа и мащерката, готви се 10 минути и се охлажда.
  • 4. Пилешкото месо и беконът се нарязват на кубчета, заливат се с 300 мл от маринатата и се оставят да престоят 1–2 часа.
  • 5. Картофите, морковите и дребният лук балучка се бланшират за кратко в подсолена вряща вода и се охлаждат в студена вода.
  • 6. Приготвя се сос, като останалата марината се загрява, добавят се захарта, оцетът и нишестето, разтворено в малко вода, и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 7. На малки шишчета се редят месо, картоф, бекон, морков, месо, лук, бекон и гъба.
  • 8. Готвят се на тиган със зехтина.
  • 9. Сервират се със соса.