Поднесени с апетитен сос.
Съставки
- 2 стръка Мащерка
- 2 с.л. Краве масло
- 1 глава Лук
- 2 скилидки Чесън
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1-2 щипки Сол
- 1 с.л. Зехтин
- 8 бр. Гъби
- 1 с.л. Захар
- 1/2 с.л. Царевично нишесте
- 1 с.л. Червен винен оцет
- 100 г Балучка
- 200 г Картофи
- 2 бр. Моркови
- 150 г Бекон
- 600 г Пилешки бутчета
- 3 бр. Дафинов лист
- 500 мл Червено вино
Начин на приготвяне
- 1. Маринатата се приготвя като наситнените лук и чесън се запържват в маслото.
- 2. Налива се виното.
- 3. Добавят се дафиновите листа и мащерката, готви се 10 минути и се охлажда.
- 4. Пилешкото месо и беконът се нарязват на кубчета, заливат се с 300 мл от маринатата и се оставят да престоят 1–2 часа.
- 5. Картофите, морковите и дребният лук балучка се бланшират за кратко в подсолена вряща вода и се охлаждат в студена вода.
- 6. Приготвя се сос, като останалата марината се загрява, добавят се захарта, оцетът и нишестето, разтворено в малко вода, и се овкусява със сол и черен пипер.
- 7. На малки шишчета се редят месо, картоф, бекон, морков, месо, лук, бекон и гъба.
- 8. Готвят се на тиган със зехтина.
- 9. Сервират се със соса.