Тайната на невероятните ароматни пилешки пържоли е бързата марината, в която престояват преди да се изпекат на скарата. Сиренето фета в тази рецепта се изполzва по малко по-различен начин. Вместо на плочка в хляба, както се случва по-често, ние ви предлагаме да го направите на приятна разядка. То се разбива, заедно с лимоновия сок и зехтина, докато стане пухкава смес.
Съставки
- 200 г Рукола
- 1 бр. Краставица
- 1 глава Червен лук
- 1/3 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Лимонов сок
- 4 бр. Пилешки пържоли
- 2 с.л. Сос Табаско
- 220 г Сирене Фета
Начин на приготвяне
- 1. Сложете пилешките пържоли в купа и ги залейте със соса табаско. Оставете да се мариноват в хладилника за 30 минути.
- 2. Пасирайте сиренето фета с лимоновия сок. Бавно добавете и зехтина и разбийте, за да стане пухкаво. Подправете със сол и черен пипер.
- 3. Загрейте скарата или оребрен тиган. Извадете пилешките пържоли. Намажете ги със зехтин и поръсете със сол и пипер. Изпечете в тигана за около 5 минути от всяка страна.
- 4. Разрежете багетите по средата. Намажете със соса с фета сирене. Наредете по малко краставички, рукола и лук. Сложете пържолите цели или разрязани на две.