Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета Ангелова и Михаела Симеонова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Пиле
- 1 бр. Глава лук
- 2 скилидки Чесън
- 4 с.л. Соев сос
- 2 бр. Сладък картоф
- 2 с.л. Краве масло
- 1 щипка Индийско орехче
- 1/2 ч.л. Джинджифил
Начин на приготвяне
- 1. Направетехоризонтални разрези върху крилцата.
- 2. Втиган с олио запържете крилцата до златисто-кафяво и ги извадете в чиния. Оставетеги настрани.
- 3. Лука ичесъна наситнете и ги запържете в същия тиган от крилцата до златисто.
- 4. Добавете колата, пушения пипер и соевия сос. Върнетекрилцата в тигана.
- 5. Разбъркайте и оставете на среден огън докато течността изври /около 10-15 мин/ и крилцата се глазират.
- 6. За данаправите пюрето обелете сладките картофи, нарежете ги на кубчета, залейте ги стопла вода и ги оставете да се сварят, за около 10-15 мин.
- 7. Докатоса още топли ги намачкайте и добавете маслото, сметаната и подправките –джиндифил, индийско орехче и сол на вкус.
- 8. Когатосервирате пюрето към крилцата го поръсете с наситнен пресен лук и нарязани изапечени лешници.