Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета Ангелова и Михаела Симеонова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Пиле
  • 1 бр. Глава лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 с.л. Соев сос
  • 2 бр. Сладък картоф
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1/2 ч.л. Джинджифил

Начин на приготвяне

  • 1. Направетехоризонтални разрези върху крилцата.
  • 2. Втиган с олио запържете крилцата до златисто-кафяво и ги извадете в чиния. Оставетеги настрани.
  • 3. Лука ичесъна наситнете и ги запържете в същия тиган от крилцата до златисто.
  • 4. Добавете колата, пушения пипер и соевия сос. Върнетекрилцата в тигана.
  • 5. Разбъркайте и оставете на среден огън докато течността изври /около 10-15 мин/ и крилцата се глазират.
  • 6. За данаправите пюрето обелете сладките картофи, нарежете ги на кубчета, залейте ги стопла вода и ги оставете да се сварят, за около 10-15 мин.
  • 7. Докатоса още топли ги намачкайте и добавете маслото, сметаната и подправките –джиндифил, индийско орехче и сол на вкус.
  • 8. Когатосервирате пюрето към крилцата го поръсете с наситнен пресен лук и нарязани изапечени лешници.