Тези изкусителни пилешки хапки на фурна ще обсебят сетивата ви още в мига, в който уловите техния аромат. Вкусен и здравословен избор с малко калории.

Съставки

  • 1/4 ч.л. Джинджифил
  • 2-3 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Соев сос
  • 3 с.л. Пчелен мед
  • 1 бр. Лимон
  • 1 кг Пилешки гърди
  • 1 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Нарязаните на хапки измити и подсушени пилешки гърди се заливат с марината от прясно изцедения лимонов сок, меда, соевия сос, счукания чесън и джинджифила. Разбъркват се и се оставят на студено за около 2 часа.
  • 2. Дъното на тавичката се намазва с олио, хапките се подреждат в нея, налива се малко вода и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или докато пилешките хапки се покрият с нежно златист хрупкав загар.