Тези изкусителни пилешки хапки на фурна ще обсебят сетивата ви още в мига, в който уловите техния аромат. Вкусен и здравословен избор с малко калории.
Съставки
- 1/4 ч.л. Джинджифил
- 2-3 скилидки Чесън
- 2 с.л. Соев сос
- 3 с.л. Пчелен мед
- 1 бр. Лимон
- 1 кг Пилешки гърди
- 1 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Нарязаните на хапки измити и подсушени пилешки гърди се заливат с марината от прясно изцедения лимонов сок, меда, соевия сос, счукания чесън и джинджифила. Разбъркват се и се оставят на студено за около 2 часа.
- 2. Дъното на тавичката се намазва с олио, хапките се подреждат в нея, налива се малко вода и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или докато пилешките хапки се покрият с нежно златист хрупкав загар.