Бързо и уникално вкусно ястие, с което ще очаровате гостите си.

Съставки

  • 4 с.л. Винен оцет
  • 1 връзка Копър
  • 1 глава Червен лук
  • 500 г Зелен боб
  • 1-2 щипки Сол
  • 150 г Бекон
  • 1 с.л. Горчица
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 с.л. Квасена сметана
  • 150 г Извара
  • 600 г Пилешко филе
  • 6 с.л. Зехтин
  • 1.2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешките филета се цепват с нож, така че да се образуват джобове, и се посоляват.
  • 2. Стритият на паста чесън се смесва с горчицата, изварата, заквасената сметана и сол на вкус.
  • 3. Филетата се пълнят със сместа.
  • 4. Всяко парче се увива в лентички бекон.
  • 5. Пекат се около 15 минути на 220 градуса в покрита с пергаментова хартия тава.
  • 6. Гарнитурата се приготвя като зеленият боб се почиства, нарязва се на тънки ленти с еднаква дължина, сварява се за 5–6 минути в подсолена вода, след това се шокира в леденостудена вода и се отцежда.
  • 7. Оцетът се разбърква със зехтина и сол на вкус.
  • 8. Зеленият боб се смесва с нарязания на полумесеци червен лук и наситнения копър.
  • 9. Накрая се овкусява с дресинга.