Бързо и уникално вкусно ястие, с което ще очаровате гостите си.
Съставки
- 4 с.л. Винен оцет
- 1 връзка Копър
- 1 глава Червен лук
- 500 г Зелен боб
- 1-2 щипки Сол
- 150 г Бекон
- 1 с.л. Горчица
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Квасена сметана
- 150 г Извара
- 600 г Пилешко филе
- 6 с.л. Зехтин
- 1.2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Пилешките филета се цепват с нож, така че да се образуват джобове, и се посоляват.
- 2. Стритият на паста чесън се смесва с горчицата, изварата, заквасената сметана и сол на вкус.
- 3. Филетата се пълнят със сместа.
- 4. Всяко парче се увива в лентички бекон.
- 5. Пекат се около 15 минути на 220 градуса в покрита с пергаментова хартия тава.
- 6. Гарнитурата се приготвя като зеленият боб се почиства, нарязва се на тънки ленти с еднаква дължина, сварява се за 5–6 минути в подсолена вода, след това се шокира в леденостудена вода и се отцежда.
- 7. Оцетът се разбърква със зехтина и сол на вкус.
- 8. Зеленият боб се смесва с нарязания на полумесеци червен лук и наситнения копър.
- 9. Накрая се овкусява с дресинга.