Традиционно индийско ястие, което ще ви доближи до Южна Азия с богатите си аромати и вкусове.

Съставки

  • 1 мл Лук
  • 40 кръгчета Джинджифил
  • 3 г Чесън
  • 2 л Куркума
  • 3 г Люти чушлета
  • 1 мл Кориандър
  • 1 мл Кимион
  • 200 мл Йогурт

Начин на приготвяне

  • 1.

    Почистете най-мазните части на месото и нарежете на парченцасъс страна около 2 сантиметра и сложете в голяма купа.

  • 2.

    Почистете джинджифила и половината нарежете на дребно.Добавете го към пилето.

  • 3.

    Обелете чесъна и половината пресовайте при пилето.

  • 4.

    Прибавете 2 нарязани на дребно люти чушки без семена и сока от лайм.

  • 5.

    В малка касерола запечете семената за 2-3 минути, катобъркате непрекъснато и счукайте на дребно. Добавете ги към останалите продуктизаедно с куркумата.

  • 6.

    Накрая налейте млякото и разбъркайте добре. Покрийте съда сфолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 2 часа.

  • 7.

    В малък съд кипнете подсолена вода и сварете ориза.

  • 8.

    Нарежете почистения лук, останалия джинджифил, лютата чушкаи останалия чесън на дребно.

  • 9.

    В плитък съд загрейте олиото и запържете лука допрозрачност за 3-4 минути, добавете джинджифила и след 2-3 минути лютата чушкаи чесъна. 

  • 10.

    Посолете, подправете с куркума, кимион и гарам масала иразбъркайте.

  • 11.

    Сложете месото и гответе около 15-20 минути, като бъркатечесто. 

  • 12. Преди да свалите от котлона проверете дали месото е добре сготвено.
  • 13. Сервирайте с гарнитура от сварения бял ориз.