Традиционно индийско ястие, което ще ви доближи до Южна Азия с богатите си аромати и вкусове.
Съставки
- 1 мл Лук
- 40 кръгчета Джинджифил
- 3 г Чесън
- 2 л Куркума
- 3 г Люти чушлета
- 1 мл Кориандър
- 1 мл Кимион
- 200 мл Йогурт
Начин на приготвяне
- 1.
Почистете най-мазните части на месото и нарежете на парченцасъс страна около 2 сантиметра и сложете в голяма купа.
- 2.
Почистете джинджифила и половината нарежете на дребно.Добавете го към пилето.
- 3.
Обелете чесъна и половината пресовайте при пилето.
- 4.
Прибавете 2 нарязани на дребно люти чушки без семена и сока от лайм.
- 5.
В малка касерола запечете семената за 2-3 минути, катобъркате непрекъснато и счукайте на дребно. Добавете ги към останалите продуктизаедно с куркумата.
- 6.
Накрая налейте млякото и разбъркайте добре. Покрийте съда сфолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 2 часа.
- 7.
В малък съд кипнете подсолена вода и сварете ориза.
- 8.
Нарежете почистения лук, останалия джинджифил, лютата чушкаи останалия чесън на дребно.
- 9.
В плитък съд загрейте олиото и запържете лука допрозрачност за 3-4 минути, добавете джинджифила и след 2-3 минути лютата чушкаи чесъна.
- 10.
Посолете, подправете с куркума, кимион и гарам масала иразбъркайте.
- 11.
Сложете месото и гответе около 15-20 минути, като бъркатечесто.
- 12. Преди да свалите от котлона проверете дали месото е добре сготвено.
- 13. Сервирайте с гарнитура от сварения бял ориз.