С вкусна и сочна плънка.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 150 г Кашкавал
- 2 щипки Чили
- 60 г Галета
- 1 бр. Яйце
- 2 скилидки Чесън
- 2 с.л. Горчица
- 1 връзка Пресен лук
- 800 г Кайма
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и чесънът се наситняват и се смесват с каймата, горчицата, чилито, яйцето, галетата, черен пипер и сол на вкус. Размесват се добре и каймата се оставя в хладилника за 2 часа.
- 2. От каймата се оформят големи кюфтета, като в средата на всяко се слага от настъргания кашкавал.
- 3. Пържат се на умерен огън, в намазан с олио грил тиган и се поднасят с подходяща гарнитура.