Тайландската кухня се слави с неподражаемия си пикантен вкус и аромат, дължащ се както на специалното присъствие на подправки като куркума, къри или джинджифил, така и на екзотичната комбинация на продукти, като ориза, спагетите и морските дарове...

Опитайте и се убедете сами в приказната наслада, с която тайландската кухня привлича и удивлява милиони фенове по света.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 2 бр. Пилешки гърди
  • 400 г Оризови спагети
  • 1 щипка Босилек
  • 1 бр. Лимон
  • 1 китка Магданоз
  • 2 л Пилешки бульон
  • 2 с.л. Захар
  • 2 с.л. Рибен сос
  • 2 с.л. Къри паста
  • 2 с.л. Олио
  • 1 връзка Див лук

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешките гърди, почистени и нарязани на половинки, се изпържват в голям тиган. Добавя се къри пастата и се пържи още 2 минути.
  • 2. Прибавят се рибеният сос, лимоновият сок, захарта и пилешкият бульон и се разбърква добре.
  • 3. В гореща вода за 10 минути или според указанията на опаковката се накисват оризовите спагети, отцеждате се добре и се прибавят към пилешките гърди и соса.
  • 4. Преди да се сервира, ястието се прехвърля в затоплени чинии и се овкусява с подправките и ситно нарязания лук.