Тайландската кухня се слави с неподражаемия си пикантен вкус и аромат, дължащ се както на специалното присъствие на подправки като куркума, къри или джинджифил, така и на екзотичната комбинация на продукти, като ориза, спагетите и морските дарове...
Опитайте и се убедете сами в приказната наслада, с която тайландската кухня привлича и удивлява милиони фенове по света.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 2 бр. Пилешки гърди
- 400 г Оризови спагети
- 1 щипка Босилек
- 1 бр. Лимон
- 1 китка Магданоз
- 2 л Пилешки бульон
- 2 с.л. Захар
- 2 с.л. Рибен сос
- 2 с.л. Къри паста
- 2 с.л. Олио
- 1 връзка Див лук
Начин на приготвяне
- 1. Пилешките гърди, почистени и нарязани на половинки, се изпържват в голям тиган. Добавя се къри пастата и се пържи още 2 минути.
- 2. Прибавят се рибеният сос, лимоновият сок, захарта и пилешкият бульон и се разбърква добре.
- 3. В гореща вода за 10 минути или според указанията на опаковката се накисват оризовите спагети, отцеждате се добре и се прибавят към пилешките гърди и соса.
- 4. Преди да се сервира, ястието се прехвърля в затоплени чинии и се овкусява с подправките и ситно нарязания лук.