Пене - класическата италианска паста, е едно идеално решение за вкусен и питателен обяд. А може и вечеря, ако ще се нуждаете от енергия за танци до зори.

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Лимон
  • 30 мл Бяло вино
  • 100 г Сирене Пекорино
  • 300 г Пилешко филе
  • 400 г Пене

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото филе на лентички. Овкусете добре с черен пипер и сол и намаслете с 1 супена лъжица зехтин.
  • 2. Загрейте 2 супени лъжици в голям тиган и изпържете пилешкото филе до златисто, като разбърквате често.
  • 3. Настържете сиренето на едро ренде.
  • 4. Към готовото месо добавете малко настъргана лимонова кора, която ще му придаде приятна свежест.
  • 5. Налейте виното и оставете още 1-2 минути на котлона. В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата според инструкцийте на опаковката.
  • 6. Преди да свалите месото от котлона добавете малко от настърганото сирене и разбъркайте добре.
  • 7. Отцедете пастата и прехвърлете в купа. Добавете сиренето, посолете и подправете добре с черен пипер.
  • 8. Поднестете пастата в голямо плато, отгоре сложете пилешкото месо и поръсете със ситно нарязан магданоз.