Пене - класическата италианска паста, е едно идеално решение за вкусен и питателен обяд. А може и вечеря, ако ще се нуждаете от енергия за танци до зори.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Лимон
- 30 мл Бяло вино
- 100 г Сирене Пекорино
- 300 г Пилешко филе
- 400 г Пене
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото филе на лентички. Овкусете добре с черен пипер и сол и намаслете с 1 супена лъжица зехтин.
- 2. Загрейте 2 супени лъжици в голям тиган и изпържете пилешкото филе до златисто, като разбърквате често.
- 3. Настържете сиренето на едро ренде.
- 4. Към готовото месо добавете малко настъргана лимонова кора, която ще му придаде приятна свежест.
- 5. Налейте виното и оставете още 1-2 минути на котлона. В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата според инструкцийте на опаковката.
- 6. Преди да свалите месото от котлона добавете малко от настърганото сирене и разбъркайте добре.
- 7. Отцедете пастата и прехвърлете в купа. Добавете сиренето, посолете и подправете добре с черен пипер.
- 8. Поднестете пастата в голямо плато, отгоре сложете пилешкото месо и поръсете със ситно нарязан магданоз.