Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета Механджийска и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 120 г Краве масло
  • 2 с.л. Вода
  • 3 бр. Яйца
  • 1 връзка Аспержи
  • 500 г Свинско
  • 20 мл Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Свинското бон филе нарежетена тънки шайби. 
  • 2. Овкусете със сол и червен пипер, и подредете в намазана с олиотава.
  • 3. Върху месото сложете малкипарчета масло и печете в предварителнозагрята фурна на 200 C за15 мин.
  • 4. Аспержитеобелете и бланширайте в посолена вода. Следтова ги отцедете.
  • 5. Запържете ги за 2мин в тиган с малко олио и масло. 
  • 6. За да приготвите сосанай-напред разделете жълтъците от белтъците на яйцата.
  • 7. Подгответе си тенджера за водна баня. Тенджерата напълнете с малко вода и оставете да заври на среден огън.
  • 8. Вкупа, която се побира в тенджерата за водната баня, изсипете жълтъците. Към тях добавете 2 с.л. вода.
  • 9. Купатасложете върху тенджерата за водната баня, като внимаватедъното ѝ да не докосва водата.
  • 10. Разбърквайте жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят за около3-4 минути.
  • 11. Махнете купата от водната баня и към сгъстените жълтъци натънка струйка и при непрекъснато енергично разбиване добавете маслото докато серазтопи. 
  • 12. Към получения сос добавете лимоновият сок иподправете на вкус със сол и бял пипер. 
  • 13. Сервирайте свинското до него аспержите и полейтелеко със сос.