Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета Механджийска и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 120 г Краве масло
- 2 с.л. Вода
- 3 бр. Яйца
- 1 връзка Аспержи
- 500 г Свинско
- 20 мл Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Свинското бон филе нарежетена тънки шайби.
- 2. Овкусете със сол и червен пипер, и подредете в намазана с олиотава.
- 3. Върху месото сложете малкипарчета масло и печете в предварителнозагрята фурна на 200 C за15 мин.
- 4. Аспержитеобелете и бланширайте в посолена вода. Следтова ги отцедете.
- 5. Запържете ги за 2мин в тиган с малко олио и масло.
- 6. За да приготвите сосанай-напред разделете жълтъците от белтъците на яйцата.
- 7. Подгответе си тенджера за водна баня. Тенджерата напълнете с малко вода и оставете да заври на среден огън.
- 8. Вкупа, която се побира в тенджерата за водната баня, изсипете жълтъците. Към тях добавете 2 с.л. вода.
- 9. Купатасложете върху тенджерата за водната баня, като внимаватедъното ѝ да не докосва водата.
- 10. Разбърквайте жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят за около3-4 минути.
- 11. Махнете купата от водната баня и към сгъстените жълтъци натънка струйка и при непрекъснато енергично разбиване добавете маслото докато серазтопи.
- 12. Към получения сос добавете лимоновият сок иподправете на вкус със сол и бял пипер.
- 13. Сервирайте свинското до него аспержите и полейтелеко със сос.