За да бъде пилето наистина вкусно, месото трябва да е прясно, маринатата трябва да е добре подбрана и накрая да се изпече на подходяща температура. С тази рецепта ви даваме два от факторите. От вас зависи само да изберете качествено пиле. 




 







  

Съставки

  • 1 кг Пиле
  • 1 бр. Глава лук
  • 5 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.ч. Зехтин
  • 4 ч.л. Дижонска горчица
  • 2 ч.ч. Бира
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте пилето добре, поставете го върху дъската за рязане с гърдите надолу. С помощта на голям остър нож, направете голям прорез през средата. Притиснете с ръка гърдите, така че крилцето и кълката от двете страни да идат в срещуположна посока.
  • 2. Обелете и нарежете чесъна и лука. В дълбока купа смесете бирата, зехтина, горчицата, черния пипер и солта. Половината марината изсипете върху пилето и натрийте добре с ръце. Сложете го в купа, завита със свежо фолио и поставете в хладилника за една нощ.
  • 3. 30 минути преди печене извадете пилето от хладилника и го оставете на стайна температура. 
  • 4. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете пилето в съд за печене, изсипете останалата половина от маринатата и сложете да се пече.
  • 5. Половин час след началото на печенето добавете лука около пилето, нарязан на полумесеци.