За тази рецепта трябва да използвате многообразие от цветни зеленчуци. Колкото по-различни и наситени нюанси изберете, толкова по-ефектен и красив тарт ще имате като краен резултат. вариантите, които може да използвате, са - тиквички, цукини (зелени тиквички), моркови - оранжеви и жълти, цвекло. Важно е количеството им да е достатъчно, така че завитите зеленчукови рози, да покрият цялата форма.
Тартът се получава с хрупкава, златиста коричка, а сместа с различни видове сирена е с кадифена консистемнция.
Съставки
- 1 бр. Тиквички
 - 1 щипка Риган
 - 1 щипка Сол
 - 1 щипка Индийско орехче
 - 100 г Пармезан
 - 100 г Сирене Моцарела
 - 200 г Сирене Рикота
 - 2 бр. Яйца
 - 1 бр. Морков
 - 1 глава Червено цвекло
 
Начин на приготвяне
- 1. В купа чукнете двете яйца. Добавете рикотата и настърганите пармезан и моцарела. Подправете със сол, прясно настъргано индийско орехче и сух риган. Разбъркайте добре.
 - 2. Застелете формата за тарт с бутер тесто. То трябва да покрие дъното и бордовете отстрани. оформете хубаво ръбче, като отстраните излишното количество с остър нож.
 - 3. Изсипете сместа със сирена върху бутер тестото.
 - 4. Измийте зеленчуците. Нарежете ги на много тънки ленти по дължина, като използвате ренде. Всяко парченце завийте на стегнато руло. Поставете ги в сместа със сирене плътно едно до друго.
 - 5. Полейте със зехтин. Намажете всяка зеленчукова розичка със силиконова четка.
 - 6. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 50 минути.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    