Една божествено вкусна паста, която се приготвя изключително лесно и бързо. Насладете й се... макарони с тиквички и шунка...

Съставки

  • 50 г Пармезан
  • 1 щипка Сол
  • 1 китка Босилек
  • 400 г Макарони
  • 2 бр. Тиквички
  • 200 г Замразен грах
  • 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Пастата се вари според описанието на опаковката.
  • 2. Междувременно измитите и обелени тиквички се нарязват на средни кубчета и се поставят в тиган със зехтин. Запържват се за около 5-6 минути, след което се добавят накъсани листенца босилек и щипка сол. За предпочитане е зеленчукът да си остане леко хрупкав, защото той ще носи цялата свежест на ястието.
  • 3. Пастата се поставя в подходяща тава, заливасе с тиквичките, соса и зехтин.
  • 4. Поръсва се с пармезан и се пече на силна фурна за 10 минути.