Една божествено вкусна паста, която се приготвя изключително лесно и бързо. Насладете й се... макарони с тиквички и шунка...
Съставки
- 50 г Пармезан
- 1 щипка Сол
- 1 китка Босилек
- 400 г Макарони
- 2 бр. Тиквички
- 200 г Замразен грах
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Пастата се вари според описанието на опаковката.
- 2. Междувременно измитите и обелени тиквички се нарязват на средни кубчета и се поставят в тиган със зехтин. Запържват се за около 5-6 минути, след което се добавят накъсани листенца босилек и щипка сол. За предпочитане е зеленчукът да си остане леко хрупкав, защото той ще носи цялата свежест на ястието.
- 3. Пастата се поставя в подходяща тава, заливасе с тиквичките, соса и зехтин.
- 4. Поръсва се с пармезан и се пече на силна фурна за 10 минути.