Вкусна рецепта, предоставена от мама Виолета и Николай Лазарови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 2 бр. Моркови
  • 1 бр. Айсберг
  • 1/2 ч.л. Сода за хляб
  • 1/2 ч.ч. Кисело мляко
  • 2-3 глави Пресен лук
  • 1-2 бр. Яйце
  • 1 кг Кайма
  • 1-2 бр. Тиквички
  • 1/2 пакет Нудъл

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на кюфтетата:Накиснете хляба във вода и като омекне го отцедете. 
  • 2. Сложете го в купа.
  • 3. Добавете лук, нарязан на ситно или настърган.
  • 4. Разбъркайте содата с киселото мляко и го сложете в купата.
  • 5. Добавете яйцето, сухите подправки и наситнен магданоз.
  • 6. Омесете каймата и я оставете в хладилника за малко.
  • 7. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тиган със загрято олио.
  • 8. Начин на приготвяне на салатата:Сварете нудълите във вряща подсолена вода за 6-7 мин.
  • 9. След това ги измийте със студена вода и ги отцедете добре.
  • 10. Сложете ги в купа и ги поръсете с олио, за да не залепнат едни за други.
  • 11. Добавете накъсана салата айсберг.
  • 12. Морковите обелете и нарежете на клечки. Добавете и тях.
  • 13. Тиквичката нарежете на лентички и я добавете в купата.
  • 14. Овкусете салатата със сол, оризов оцет и сусамово олио.
  • 15. Сервирайте салатата като гарнитура към кюфтетата.