Вкусна рецепта, предоставена от мама Виолета и Николай Лазарови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Моркови
- 1 бр. Айсберг
- 1/2 ч.л. Сода за хляб
- 1/2 ч.ч. Кисело мляко
- 2-3 глави Пресен лук
- 1-2 бр. Яйце
- 1 кг Кайма
- 1-2 бр. Тиквички
- 1/2 пакет Нудъл
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на кюфтетата:Накиснете хляба във вода и като омекне го отцедете.
- 2. Сложете го в купа.
- 3. Добавете лук, нарязан на ситно или настърган.
- 4. Разбъркайте содата с киселото мляко и го сложете в купата.
- 5. Добавете яйцето, сухите подправки и наситнен магданоз.
- 6. Омесете каймата и я оставете в хладилника за малко.
- 7. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тиган със загрято олио.
- 8. Начин на приготвяне на салатата:Сварете нудълите във вряща подсолена вода за 6-7 мин.
- 9. След това ги измийте със студена вода и ги отцедете добре.
- 10. Сложете ги в купа и ги поръсете с олио, за да не залепнат едни за други.
- 11. Добавете накъсана салата айсберг.
- 12. Морковите обелете и нарежете на клечки. Добавете и тях.
- 13. Тиквичката нарежете на лентички и я добавете в купата.
- 14. Овкусете салатата със сол, оризов оцет и сусамово олио.
- 15. Сервирайте салатата като гарнитура към кюфтетата.