Пържените картофи са любими на малки и на големи. Има доста варианти за приготвянето им, като всеки добавя вкус или текстура. Ето няколко тайни, за да приготвите пържените картофи перфектно:

Нарязвайте ги с еднаква големина - така ще се пържат равномерно и няма да имате един готов и един суров из партидата. 

# Пържете ги само в добре сгорещено олио.

# Мазнината трябва да е достатъчно, че да покрива картофите изцяло. 

# Не прекалявайте с бъркането, иначе картофите се слепват и стават на каша.

# Оваляни в брашно с червен пипер, стават пикантни.


В рецептата, която ви предлагаме тук, се използва газирана вода. Накиснати в нея, те стават с много хрупкава коричка.  

 

Съставки

  • 4 бр. Картофи
  • 150 мл Газирана вода
  • 1 ч.ч. Олио
  • 1 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги измийте. Нарежете ги по начина, по който предпочитате - пръчици или полумесеци. Поставете ги в дълбока чиния. 
  • 2. Изсипете върху тях газираната вода и оставяме да постоят в нея в продължение на 30 минути. След това прецедете и изсушете картофите върху кухненска хартия.
  • 3. Изпържете ги в сгорещено олио. Когато са готови, поръсете със сол.