Комбинация между ориз, зеленчуци и ядки се оценява подобаващо само от нетрадиционалистите.

Съставки

  • 76 г Кашу
  • 1/2 ч.л. Лют червен пипер
  • 150 г Савойско зеле
  • 300 г Праз
  • 225 г Моркови
  • 2 с.л. Сухо бяло вино
  • 2 с.л. Олио
  • 2 ч.л. Сусамово масло
  • 2 с.л. Соев сос
  • 1 скилидка Чесън
  • 250 г Ориз Басмати

Начин на приготвяне

  • 1. Оризът се сипва в тенджера с вряща вода и се вари 10 минути, докато зърната омекнат.
  • 2. Смесват се соевият сос, сухото вино и сусамовото масло в малка купа и се оставят настрани.
  • 3. Олиото се загрява и се запържват морковите (обелени и нарязани на тънко) и всичкото количество праз за 2-3 минути, докато омекнат.
  • 4. Добавя се савойско зеле (ситно нарязано), счуканата скилидка чесън и лютият червен пипер. Бърка се за 2-3 минути.
  • 5. Сместа със соевия сос и кашуто се добавят в тигана. Посолява се на вкус.
  • 6. Горещият ориз се смесва със зеленчуците в тигана. Поръсва се пожелание с още 75 г. микс от печени семена.