Комбинация между ориз, зеленчуци и ядки се оценява подобаващо само от нетрадиционалистите.
Съставки
- 76 г Кашу
- 1/2 ч.л. Лют червен пипер
- 150 г Савойско зеле
- 300 г Праз
- 225 г Моркови
- 2 с.л. Сухо бяло вино
- 2 с.л. Олио
- 2 ч.л. Сусамово масло
- 2 с.л. Соев сос
- 1 скилидка Чесън
- 250 г Ориз Басмати
Начин на приготвяне
- 1. Оризът се сипва в тенджера с вряща вода и се вари 10 минути, докато зърната омекнат.
- 2. Смесват се соевият сос, сухото вино и сусамовото масло в малка купа и се оставят настрани.
- 3. Олиото се загрява и се запържват морковите (обелени и нарязани на тънко) и всичкото количество праз за 2-3 минути, докато омекнат.
- 4. Добавя се савойско зеле (ситно нарязано), счуканата скилидка чесън и лютият червен пипер. Бърка се за 2-3 минути.
- 5. Сместа със соевия сос и кашуто се добавят в тигана. Посолява се на вкус.
- 6. Горещият ориз се смесва със зеленчуците в тигана. Поръсва се пожелание с още 75 г. микс от печени семена.