Кой не обича палачинки?! Пухкави, нежни, панирани палачинки! С плънка от шунка, мляко, риган, краставички и още нещо... На закуска или на вечеря, тези великолепни съблазни ще доставят незаменимо удоволствие на малки и големи...
Съставки
- 3-4 капки Лимонов сок
- 200 г Шунка
- 1 глава Лук
- 3-4 с.л. Брашно
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Олио
- 600 мл Газирана вода
- 7 бр. Яйца
- 4 с.л. Галета
- 2 щипки Риган
- 2 бр. Краставици
- 300 г Цедено кисело мляко
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Разбиват се 3 от яйцата, прибавя се газираната вода, пловината от олиото, солта и брашното, колкото да поеме, до получаване на гъста смес, от която се изпържват палачинките.
- 2. Лукът се нарязва на дребно и се запържва в останалото олио до златисто.
- 3. Добавят се нарязаните на кубчета шунка, 2 с.л. цедено мляко, 1 яйце, 2 с.л. галета и риганът.
- 4. Върху всяка от палачинките се нарежда част от плънката и се навива на руло. Всяко от рулата се овалва първо в брашното, след това в яйцата и най-накрая – в галетата.
- 5. Готовите панирани палачинки се нарязват на парчета, които се нареждат върху листове зелена салата и се заливат отгоре със сос, приготвен от цеденото мляко, предварително смесено със ситно нарязаните краставички и овкусено с лимонов сок и пипер.