Пълнените яйца може да предложите като празнична закуска, лек брънч и дори като хранителна вечеря. Всичко зависи от това с какво ще ги напълните. А възможностите са безброй - според продуктите, с които разполагате в хладилника, и вкусовите си предпочитания.

Задължително пробвайте яйцата, пълнени със синьо сирене, лек майонезен сос и скариди, както и с крем сирене и копър. Най-лесният и достъпен вариант е просто да добавите бяло саламурено сирене и шарена сол към жълтъка.

Предложението за яйца с цвекло и херинга е много красиво, заради наситения розов цвят, който дава цвеклото. 

Споделете ни в коментар как се получи вашето ястие. 
Вашата рецепта пък очакваме в рубриката "Качи рецепта".

 

Съставки

  • 4 бр. Зелен лук
  • 3 с.л. Лека майонеза
  • 100 г Червено цвекло
  • 70 г Маринована херинга
  • 7 бр. Яйца
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете яйцата, така че да бъдат с твърди жълтъци. Сварете и цвеклото с щипка сол
  • 2. След като се охладят, ги обелете и разрежете на две. Извадете жълтъка с чаена лъжичка. 
  • 3. Свареното цвекло пасирайте. Смесете го с жълтъците и объркайте добре.
  • 4. Нарежете маринованата риба на ситно. Същото направете и с перата от лука. Добавете към цвеклото. 
  • 5. Към всички продукти сложете и майонезата. 
  • 6. Напълнете белтъците с розовата смес. Може да декорирате с парченца от перата на зеления лук за контраст.