Пълнените яйца може да предложите като празнична закуска, лек брънч и дори като хранителна вечеря. Всичко зависи от това с какво ще ги напълните. А възможностите са безброй - според продуктите, с които разполагате в хладилника, и вкусовите си предпочитания.
Задължително пробвайте яйцата, пълнени със синьо сирене, лек майонезен сос и скариди, както и с крем сирене и копър. Най-лесният и достъпен вариант е просто да добавите бяло саламурено сирене и шарена сол към жълтъка.
Предложението за яйца с цвекло и херинга е много красиво, заради наситения розов цвят, който дава цвеклото.
Споделете ни в коментар как се получи вашето ястие.
Вашата рецепта пък очакваме в рубриката "Качи рецепта".
Съставки
- 4 бр. Зелен лук
- 3 с.л. Лека майонеза
- 100 г Червено цвекло
- 70 г Маринована херинга
- 7 бр. Яйца
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Сварете яйцата, така че да бъдат с твърди жълтъци. Сварете и цвеклото с щипка сол
- 2. След като се охладят, ги обелете и разрежете на две. Извадете жълтъка с чаена лъжичка.
- 3. Свареното цвекло пасирайте. Смесете го с жълтъците и объркайте добре.
- 4. Нарежете маринованата риба на ситно. Същото направете и с перата от лука. Добавете към цвеклото.
- 5. Към всички продукти сложете и майонезата.
- 6. Напълнете белтъците с розовата смес. Може да декорирате с парченца от перата на зеления лук за контраст.