Скоро сте готвили пиле на фурна и Ви е останало бялото место, предлагаме Ви вкусен начин да го използвате.
Съставки
- 2 с.л. Стафиди
- 1 скилидка Чесън
- 300 мл Зеленчуков бульон
- 4 бр. Червени чушки
- 250 г Готово пилешко
- 1 с.л. Пресен риган
- 100 г Сирене
- 150 г Кускус
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Кускусът, стафидите и нарязаната скилидка чесън се слагат в купа и се заливат с врял зеленчуков бульон. Покрива се с капак.
- 2. Междувременно червените чушки се разполовяват и се почистват от семената и се пускат във вряща вода за 5 минути.
- 3. Отцеждат се добре и се поставят в тавичката на грила със срязаната страна нагоре.
- 4. Към кускуса се добавя нарязаното на кубчета готово пилешко и пресният риган.
- 5. Сместа се посолява и се разпределя в чушките.
- 6. Отгоре се поръсват с натрошено сирене и се пекат на бавен огън за 10 минути до златисто.