Скоро сте готвили пиле на фурна и Ви е останало бялото место, предлагаме Ви вкусен начин да го използвате.

Съставки

  • 2 с.л. Стафиди
  • 1 скилидка Чесън
  • 300 мл Зеленчуков бульон
  • 4 бр. Червени чушки
  • 250 г Готово пилешко
  • 1 с.л. Пресен риган
  • 100 г Сирене
  • 150 г Кускус
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Кускусът, стафидите и нарязаната скилидка чесън се слагат в купа и се заливат с врял зеленчуков бульон. Покрива се с капак.
  • 2. Междувременно червените чушки се разполовяват и се почистват от семената и се пускат във вряща вода за 5 минути.
  • 3. Отцеждат се добре и се поставят в тавичката на грила със срязаната страна нагоре.
  • 4. Към кускуса се добавя нарязаното на кубчета готово пилешко и пресният риган.
  • 5. Сместа се посолява и се разпределя в чушките.
  • 6. Отгоре се поръсват с натрошено сирене и се пекат на бавен огън за 10 минути до златисто.