Едва ли ще удържите на аромата и визията на тези златисти, пухкави и хрупкави творения, след като си ги приготвите. Тиквичките придават уникален вкус на палачинката, превръщайки я в неописуемо удоволствие за небцето и душата.

Съставки

  • 1/4 ч.л. Бакпулвер
  • 2 бр. Яйца
  • 1 бр. Тиквички
  • 200 г Прясно мляко
  • 125 г Извара
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 200 г Брашно
  • 4 с.л. Олио
  • 1 връзка Босилек
  • 2 с.л. Краве масло
  • 100 г Шунка

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквичката се разполовява по дължина се нарязва на тънки филийки. Шунката се оформя на дребни кубчета, а босилекът – на ивички.
  • 2. Брашното и бакпулверът се смесват и се прибавят към яйцата, млякото, изварата и разтопеното масло. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се настрани за ок. 10 минути.
  • 3. Междувременно в 1 с.л. олио за кратко се пържат ¼ от тиквичката и шунката. Прибавя се ¼ от палачинковото тесто и босилека.
  • 4. Всяка палачинка се пече по 2-3 минути от двете страни.