Едва ли ще удържите на аромата и визията на тези златисти, пухкави и хрупкави творения, след като си ги приготвите. Тиквичките придават уникален вкус на палачинката, превръщайки я в неописуемо удоволствие за небцето и душата.
Съставки
- 1/4 ч.л. Бакпулвер
- 2 бр. Яйца
- 1 бр. Тиквички
- 200 г Прясно мляко
- 125 г Извара
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 200 г Брашно
- 4 с.л. Олио
- 1 връзка Босилек
- 2 с.л. Краве масло
- 100 г Шунка
Начин на приготвяне
- 1. Тиквичката се разполовява по дължина се нарязва на тънки филийки. Шунката се оформя на дребни кубчета, а босилекът – на ивички.
- 2. Брашното и бакпулверът се смесват и се прибавят към яйцата, млякото, изварата и разтопеното масло. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се настрани за ок. 10 минути.
- 3. Междувременно в 1 с.л. олио за кратко се пържат ¼ от тиквичката и шунката. Прибавя се ¼ от палачинковото тесто и босилека.
- 4. Всяка палачинка се пече по 2-3 минути от двете страни.