Този приказен пай ще ви върне към спомените за горския малинак и целувчените сладки от детството.
Съставки
- 175 г Ягоди
- 175 г Малини
- 175 г Боровинки
- 3 бр. Белтъци
- 175 г Пудра захар
- 115 г Бадеми
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 200° С. Разпределете бадемите на дъното на четири купички. Измийте плодовете, отстранете дръжките от ягодите.
- 2. След това разпределете горските плодове върху бадемите, така че да напълните с тях купичката до половината.
- 3. Разбийте с миксер белтъците до образуването на остри връхчета. Добавете половината от захарта и отново разбийте, докато сместа „заблести”. Изсипете и останалата половина.
- 4. Разпределете целувчената смес върху горските плодове в четирите купички.
- 5. Печете във фурната около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади за около 5 минути преди сервиране.
- 6. Бъдете внимателни, защото плодът ще бъде изключително горещ!