На вниманието на всички гурмани - една леко пикантна, питателна и вълшебна гозба от Албиона, да си оближеш пръстите...
Съставки
- 1 с.л. Зехтин
- 60 г Сирене Чедър
- 1 щипка Черен пипер
- 450 мл Зеленчуков бульон
- 2 с.л. Къри паста
- 2 с.л. Доматено пюре
- 1 ч.л. Мащерка
- 700 г Кайма
- 1 бр. Морков
- 1 глава Лук
- 700 г Картофи
- 1/4 ч.л. Сол
Начин на приготвяне
- 1. Зехтинът се загрява в тенджера и за 5 минути се запържват лукът и морковите. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя на огъня 2-3 минути.
- 2. Добавят се мащерката, доматеното пюре, сосът, зеленчуковият бульон и черният пипер. Задушава се 20 минути.
- 3. Сварените картофи се намачкват и се омесват с кашкавала, яйцето, солта и пипера.
- 4. Месото се слага в тавичка. Отгоре на равен пласт се разстилат намачканите картофи, с нож или вилица се оформя някакъв орнамент и се запича отгоре за 5 минути в умерено загрята фурна, за да се образува златиста коричка.