Богатството и колоритът на този омлет идват от разноцветните чушки, които са в състава му.
Съставки
- 1 с.л. Олио
- 1 щипка Сол
- 50 г Сирене Пармезан
- 5 с.л. Прясно мляко
- 1 бр. Жълта чушка
- 1 бр. Червена чушка
- 1 бр. Зелена чушка
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата и солта с вилица или тел в дълбока купа.
- 2. Прибавете прясното мляко на тънка струйка и разбийте още малко.
- 3. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на кръгове с дебелина около половин сантиметър.
- 4. Изсипете сместа с яйцата в тиган, загрят с олиото. Отгоре подредете кръговете от чушки, като редувате червено, жълти и зелено, каквато е подредбата на светофара. Оставете да се пече 5-7 минути.
- 5. Малко преди да е готов, поръсете с настъргания пармезан, за да се разтопи от топлината.