Богатството и колоритът на този омлет идват от разноцветните чушки, които са в състава му. 

Съставки

  • 1 с.л. Олио
  • 1 щипка Сол
  • 50 г Сирене Пармезан
  • 5 с.л. Прясно мляко
  • 1 бр. Жълта чушка
  • 1 бр. Червена чушка
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата и солта с вилица или тел в дълбока купа.
  • 2. Прибавете прясното мляко на тънка струйка и разбийте още малко. 
  • 3. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на кръгове с дебелина около половин сантиметър. 
  • 4. Изсипете сместа с яйцата в тиган, загрят с олиото. Отгоре подредете кръговете от чушки, като редувате червено, жълти и зелено, каквато е подредбата на светофара. Оставете да се пече 5-7 минути.
  • 5. Малко преди да е готов, поръсете с настъргания пармезан, за да се разтопи от топлината.