Ако сте любители на омлетите и предпочитате вкуса на моцарелата - това е Вашия перфектен обяд.
 
 

Съставки

  • 2 връзки Магданоз
  • 4 бр. Листа от босилек
  • 10 с.л. Прясно мляко
  • 10 бр. Яйца
  • 8 бр. Домати
  • 250 г Сирене Моцарела
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Моцарелата се отцежда и се нарязва на кубчета.
  • 2. Доматите се оформят на кръгчета.
  • 3. Яйцата и прясното мляко се разбъркват и се подправят със сол, черен и червен пипер
  • 4. В тиган се загряват 3 с.л. зехтин. Слагат се половината от доматите и се поръсват обилно със зелени подправки.
  • 5. Моцарелата се разпределя равномерно отгоре. Залива се с половината от яйчената смес и се захлупва с капак.
  • 6. Готви се на слаб огън около 15 минути, като тиганът се разклаща.
  • 7. Когато повърхността хване коричка, внимателно се премества в плоска чиния и омлетът се обръща от другата страна. Готви се още 5 минути без капак.