Ако сте любители на омлетите и предпочитате вкуса на моцарелата - това е Вашия перфектен обяд.
Съставки
- 2 връзки Магданоз
- 4 бр. Листа от босилек
- 10 с.л. Прясно мляко
- 10 бр. Яйца
- 8 бр. Домати
- 250 г Сирене Моцарела
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Моцарелата се отцежда и се нарязва на кубчета.
- 2. Доматите се оформят на кръгчета.
- 3. Яйцата и прясното мляко се разбъркват и се подправят със сол, черен и червен пипер
- 4. В тиган се загряват 3 с.л. зехтин. Слагат се половината от доматите и се поръсват обилно със зелени подправки.
- 5. Моцарелата се разпределя равномерно отгоре. Залива се с половината от яйчената смес и се захлупва с капак.
- 6. Готви се на слаб огън около 15 минути, като тиганът се разклаща.
- 7. Когато повърхността хване коричка, внимателно се премества в плоска чиния и омлетът се обръща от другата страна. Готви се още 5 минути без капак.