Пилешкото е любимо на много хора - най-вече на жени деца, защото е по-леко месо. Но дори и най-вкусната пилешка супа и пържола от бут могат да омръзнат на хората, които го харесват. Рулото с пилешка кайма е един по-интересен начин за приготвяне. Може да се поднесе като предястие и като основно; топло, но и студено.  

За рецептата се използва козе сирене, но ако то не е по ваш вкус, може да го замените с друго твърдо сирене или кашкавал по избор.  

 

 

 

 

Съставки

  • 3 бр. Яйца
  • 100 г Козе сирене
  • 100 г Лека майонеза
  • 1 с.л. Царевично брашно
  • 350 г Кайма от пилешко месо
  • 2 глави Лук
  • 2 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 3 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете сиренето и го сложете заедно с яйцата, майонезата и гриста в купа. Разбъркайте с лъжица, докато всичко стане хомогенна смес. 
  • 2. Нарежете лука на ситно и го задушете до златисто в тиган с малко олио. Когато е готов, го пасирайте. Добавете го към каймата, заедно със солта и пипера и я омесете, за да направите пълнежа за рулото. 
  • 3. Застелете тавичка с хартия за печене и я намажете с малко олио. Върху нея изсипете тестото. Разстелете с лъжица, за да стане равномерно. Печете на 180 градуса, докато леко порозовее. Извадете от фурната и обърнете блата върху памучна кърпа. Отлепете хартията. 
  • 4. Разстелете каймата върху блата и го завийте на руло. Покрийте рулото от всички страни с алуминиево фолио. Печете на 180 градуса за 40 минути. Нарежете рулото на парчета с дебелина 2 см.