Пилешкото е любимо на много хора - най-вече на жени деца, защото е по-леко месо. Но дори и най-вкусната пилешка супа и пържола от бут могат да омръзнат на хората, които го харесват. Рулото с пилешка кайма е един по-интересен начин за приготвяне. Може да се поднесе като предястие и като основно; топло, но и студено.
За рецептата се използва козе сирене, но ако то не е по ваш вкус, може да го замените с друго твърдо сирене или кашкавал по избор.
Съставки
- 3 бр. Яйца
- 100 г Козе сирене
- 100 г Лека майонеза
- 1 с.л. Царевично брашно
- 350 г Кайма от пилешко месо
- 2 глави Лук
- 2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 3 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Настържете сиренето и го сложете заедно с яйцата, майонезата и гриста в купа. Разбъркайте с лъжица, докато всичко стане хомогенна смес.
- 2. Нарежете лука на ситно и го задушете до златисто в тиган с малко олио. Когато е готов, го пасирайте. Добавете го към каймата, заедно със солта и пипера и я омесете, за да направите пълнежа за рулото.
- 3. Застелете тавичка с хартия за печене и я намажете с малко олио. Върху нея изсипете тестото. Разстелете с лъжица, за да стане равномерно. Печете на 180 градуса, докато леко порозовее. Извадете от фурната и обърнете блата върху памучна кърпа. Отлепете хартията.
- 4. Разстелете каймата върху блата и го завийте на руло. Покрийте рулото от всички страни с алуминиево фолио. Печете на 180 градуса за 40 минути. Нарежете рулото на парчета с дебелина 2 см.