В топлите пролетни и летни вечери има едно нещо, за което всички мечтаят - море. А морето неизменно се свързва с морските дарове, овкусени със свеж лимон и в компанията на чаша ледено вино.
Мидите са ястие, което плаши мнозина. Всъщност единственото страшно при тях са последствията, ако ги консумирате и не са пресни.
Съставки
- 300 г Миди
- 2 листа Дафинов лист
- 1 бр. Лимон
- 4 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 400 мл Сухо бяло вино
Начин на приготвяне
- 1. Почистете мидите и им махнете крачето.
- 2. Сварете ги в тенджера, заедно с дафиновите листа, лука и половината нарязан лимон. Под похлупак трябва да врат 6-7 минути.
- 3. Когато свалите от огъня, добавете ситно нарязания чесън и виното. Оставете да се задушат в собсвтената си топлина още няколко минути.
- 4. Допълнително може да овкусите с още лимон.