В топлите пролетни и летни вечери има едно нещо, за което всички мечтаят - море. А морето неизменно се свързва с морските дарове, овкусени със свеж лимон и в компанията на чаша ледено вино.


Мидите са ястие, което плаши мнозина. Всъщност единственото страшно при тях са последствията, ако ги консумирате и не са пресни. 

Съставки

  • 300 г Миди
  • 2 листа Дафинов лист
  • 1 бр. Лимон
  • 4 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 400 мл Сухо бяло вино

Начин на приготвяне

  • 1. Почистете мидите и им махнете крачето. 
  • 2. Сварете ги в тенджера, заедно с дафиновите листа, лука и половината нарязан лимон. Под похлупак трябва да врат 6-7 минути. 
  • 3. Когато свалите от огъня, добавете ситно нарязания чесън и виното. Оставете да се задушат в собсвтената си топлина още няколко минути. 
  • 4. Допълнително може да овкусите с още лимон.