В тези меденки не се използват яйца, нито захар. Това ги прави чудесен вариант за постещи и вегани. Сладостта им идва от тахана и меда - една невероятно вкусна и здравословна смес.
Ако искате да ги украсите, използвайте роял айсинг, сипан в пош с много тънък накрайник.
Съставки
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 1/3 ч.ч. Зехтин
- 4 с.л. Пчелен мед
- 1/2 ч.ч. Тахан
- 1,5 ч.ч. Ръжено брашно
Начин на приготвяне
- 1. Сипете меда в купа. Добре е да е на стайна температура и да е течен. Смесете го с тахана. Добавете зехтина и разбъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.
- 2. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Отделете си половин чаша за месенето. Другата пълна чаша добавете лъжица по лъжица към сместа с тахана, като разбърквате. Изсипете сместа върху плота и премесете, като добавите и отделеното брашно.
- 3. Загрейте фурната на 180 градуса.
- 4. Разточете тестото на тънка кора и изрежете с формички за сладки.
- 5. Изпечете ги за около 10 минути във фурната. Оставете да се охладят върху решетка и декорирайте с роял айсинг.