В тези меденки не се използват яйца, нито захар. Това ги прави чудесен вариант за постещи и вегани. Сладостта им идва от тахана и меда - една невероятно вкусна и здравословна смес.

Ако искате да ги украсите, използвайте роял айсинг, сипан в пош с много тънък накрайник.


 

Съставки

  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 1/3 ч.ч. Зехтин
  • 4 с.л. Пчелен мед
  • 1/2 ч.ч. Тахан
  • 1,5 ч.ч. Ръжено брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Сипете меда в купа. Добре е да е на стайна температура и да е течен. Смесете го с тахана. Добавете зехтина и разбъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.
  • 2. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Отделете си половин чаша за месенето. Другата пълна чаша добавете лъжица по лъжица към сместа с тахана, като разбърквате. Изсипете сместа върху плота и премесете, като добавите и отделеното брашно.
  • 3. Загрейте фурната на 180 градуса.
  • 4. Разточете тестото на тънка кора и изрежете с формички за сладки.
  • 5. Изпечете ги за около 10 минути във фурната. Оставете да се охладят върху решетка и декорирайте с роял айсинг.