Обожаваме маслени бисквитки, обичаме и шоколад. Затова днешната рецепта е за маслени бисквити с белгийски шоколад.

Съставки

  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 350 г Брашно
  • 1-2 бр. Яйце
  • 200 г Краве масло
  • 150 г Захар
  • 200 г Шоколад
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Омекналото масло и захарта се разбиват до получаването на пухкав крем. 
  • 2. Добавяме яйцето и ванилията и пак разбиваме. 
  • 3. Пресяваме брашното, солта и содата и добавяме постепенно към маслената смес. 
  • 4. Когато брашното поеме,  добавяме натрошения на дребно шоколад. 
  • 5. Покрийте тава с хартия за печене. Оформете с ръце плоски бисквити и ги подредете на разстояние една от друга. 
  • 6. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 мин. 
  • 7. Готовите бисквити оставете да изстинат преди да ги отлепите от хартията.