Обожаваме маслени бисквитки, обичаме и шоколад. Затова днешната рецепта е за маслени бисквити с белгийски шоколад.
Съставки
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 350 г Брашно
- 1-2 бр. Яйце
- 200 г Краве масло
- 150 г Захар
- 200 г Шоколад
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Омекналото масло и захарта се разбиват до получаването на пухкав крем.
- 2. Добавяме яйцето и ванилията и пак разбиваме.
- 3. Пресяваме брашното, солта и содата и добавяме постепенно към маслената смес.
- 4. Когато брашното поеме, добавяме натрошения на дребно шоколад.
- 5. Покрийте тава с хартия за печене. Оформете с ръце плоски бисквити и ги подредете на разстояние една от друга.
- 6. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 мин.
- 7. Готовите бисквити оставете да изстинат преди да ги отлепите от хартията.