Поднасяме ви екзотична яхния с куркума, която ще ви очарова с необикновения си вкус, дължащ се на голямото количество пикантни подправки и богатото съдържание на зеленчуци. Същевременно ще ви дари с много енергия, здраве и настроение.
Съставки
- 5 листа Къдраво зеле
- 3 с.л. Сос \"Тамари\"
- 1/8 ч.л. Лют червен пипер
- 1/4 ч.л. Кимион
- 2 с.л. Смрадлика
- 1 ч.л. За\'атар
- 1 ч.л. Кориандър
- 300 г Леща
- 1 с.л. Куркума
- 3 бр. Домати от консерва
- 2 л Пилешки бульон
- 4 бр. Дафинов лист
- 1 китка Риган
- 2 резена Тиква
- 4 бр. Моркови
- 2 бр. Джинджифил
- 4 скилидки Чесън
- 3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. В дъното на голяма тенджера, смесете зехтина,лука, чесъна и джинджифила. Гответе на умерен огън около 3-5 минути, каторазбърквате.
- 2. След това добавете нарязаните моркови и тиква. Бъркайтев продължение на 5-7 минути, след което добавете ригана, дафиновите листа,бульона, консервираните домати и червената леща.
- 3. Оставете супата да заври, след което оставете дакъкри на слаб огън.
- 4. Разбъркайте всички подправки заедно със соса Тамари.
- 5. След това оставете яхнията за 30-35 минути или докато тиквата и морковите омекнат.
- 6. Непосредствено преди сервиране поръсете отгоре слистенца къдраво зеле.
- 7. Подправете с морска сол и черен пипер. На финала пожелание гарнирайте с малко сметана или кисело мляко.