Поднасяме ви екзотична яхния с куркума, която ще ви очарова с необикновения си вкус, дължащ се на голямото количество пикантни подправки и богатото съдържание на зеленчуци. Същевременно ще ви дари с много енергия, здраве и настроение.

Съставки

  • 5 листа Къдраво зеле
  • 3 с.л. Сос \"Тамари\"
  • 1/8 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/4 ч.л. Кимион
  • 2 с.л. Смрадлика
  • 1 ч.л. За\'атар
  • 1 ч.л. Кориандър
  • 300 г Леща
  • 1 с.л. Куркума
  • 3 бр. Домати от консерва
  • 2 л Пилешки бульон
  • 4 бр. Дафинов лист
  • 1 китка Риган
  • 2 резена Тиква
  • 4 бр. Моркови
  • 2 бр. Джинджифил
  • 4 скилидки Чесън
  • 3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. В дъното на голяма тенджера, смесете зехтина,лука, чесъна и джинджифила. Гответе на умерен огън около 3-5 минути, каторазбърквате. 
  • 2. След това добавете нарязаните моркови и тиква. Бъркайтев продължение на 5-7 минути, след което добавете ригана, дафиновите листа,бульона, консервираните домати и червената леща. 
  • 3. Оставете супата да заври, след което оставете дакъкри на слаб огън. 
  • 4. Разбъркайте всички подправки заедно със соса Тамари. 
  • 5. След това оставете яхнията за 30-35 минути или докато тиквата и морковите омекнат.
  • 6. Непосредствено преди сервиране поръсете отгоре слистенца къдраво зеле. 
  • 7. Подправете с морска сол и черен пипер. На финала пожелание гарнирайте с малко сметана или кисело мляко.