Вкусна рецепта, предоставена от мама Жулиета Стаматова и Габриела Георгиева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 с.л. Кисело мляко
- 2 бр. Яйца
- 150 г Шунка
- 1/2 бурканче Кисели краставички
- 200 г Кускус
- 2 с.л. Лимонов сок
- 2 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Пчелен мед
- 600 г Пилешко бонфиле
- 2 с.л. Майонеза
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете соев сос,малко вода, зехтин, мед, лимонов сок.
- 2. Хубаво разбъркайте и вполучената марината накиснете пилешкото месо за 10 мин.
- 3. След това го изпечете доготовност в наребрен тиган.
- 4. През това временаправете салатата като нарежете на ситно киселите краставички и шунката, и гисложите в купа.
- 5. Сварете яйцата и следкато изстинат ги обелете и нарежете.
- 6. Сварете кускуса вподсолена вода, без да го преварявате.
- 7. Добавете яйцата и кускуса в купата и разбъркайте.
- 8. Смесете майонезата,солта и киселото мляко.
- 9. Полейте салатата със соса, разбъркайте я и сервирайтезаедно с изпечените пилешки филенца.