Вкусна рецепта, предоставена от мама Жулиета Стаматова и Габриела Георгиева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 с.л. Кисело мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 150 г Шунка
  • 1/2 бурканче Кисели краставички
  • 200 г Кускус
  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 2 с.л. Соев сос
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 600 г Пилешко бонфиле
  • 2 с.л. Майонеза

Начин на приготвяне

  • 1. В купа смесете соев сос,малко вода, зехтин, мед, лимонов сок.
  • 2. Хубаво разбъркайте и вполучената марината накиснете пилешкото месо за 10 мин. 
  • 3. След това го изпечете доготовност в наребрен тиган.
  • 4. През това временаправете салатата като нарежете на ситно киселите краставички и шунката, и гисложите в купа.
  • 5. Сварете яйцата и следкато изстинат ги обелете и нарежете.
  • 6. Сварете кускуса вподсолена вода, без да го преварявате.
  • 7. Добавете яйцата и кускуса в купата и разбъркайте.
  • 8. Смесете майонезата,солта и киселото мляко. 
  • 9. Полейте салатата със соса, разбъркайте я и сервирайтезаедно с изпечените пилешки филенца.