Ориенталски рибен вкус за всички, които не се страхуват да експериментират в кухнята.
Съставки
- 1 бр. Краставица
- 1 бр. Айсберг
- 1 ч.ч. Червен боб
- 1 ч.ч. Скариди
- 1 консерва Риба тон
- 1/2 ч.ч. Черни маслини
- 1 бр. Франзела
- 2 скилидки Чесън
- 3 с.л. Зехтин
- 25 мл Лимонов сок
- 1 с.л. Оцет
Начин на приготвяне
- 1. Сварява се добре червеният боб, но не се оставя да се превари.
- 2. Сваряват се скаридите в леко подсолена вода.
- 3. Салатата се нарязва на ситно и се оформя като канапе в голяма чиния.
- 4. Отгоре се подреждат на купчинки останалите продукти, без да се смесват – свареният боб, почистените и обелени сварени скариди, рибата тон, нарязаната на колелца краставица. Маслините се слагат най-отгоре.
- 5. Поправките - зехтин, лимон, оцет, накълцан пресен босилек - се поднасят отделно.
- 6. Франзелата се нарязвана на филийки, които предварително се натъркват със скилидките чесън, а след това се запичат за около 5-6 минути в сгорещена фурна, докато станат златисти.
- 7. Хлебчетата се сервират в плоска чиния отделно от салатата, която се поднася в дълбока купа.