Тиквата е един от плодовете, с които лесно и приятно асоциираме есента. Може би заради яркия оранжев цвят, или заради неустоимия аромат, когато се изпече. С тиквата могат да се приготвят множество десерти и печива. Достатъчно е да я сварите или изпечете и да я използвате като един от основните продукти за сладкиша.
Тиквата се подслажда най-добре с мед или с кафява захар.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 3 с.л. Олио
- 3 с.л. Пчелен мед
- 1 ч.ч. Пюре от тиква
- 1 пакет Бакпулвер
- 1 ч.л. Канела
- 3 ч.ч. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват, заедно с олиото, меда и пюрето от тиква.
- 2. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера. Сипва се постепенно към останалата смес.
- 3. Добавят се и канелата.
- 4. Сместа се сипва във формите за мъфини, като се запълва 1/3 от гнездото. В средата на всяко се слага по една орехова ядка.
- 5. Пекат се на 180 градуса, във фурна с вентилатор за 25 минути.