Тиквата е един от плодовете, с които лесно и приятно асоциираме есента. Може би заради яркия оранжев цвят, или заради неустоимия аромат, когато се изпече. С тиквата могат да се приготвят множество десерти и печива. Достатъчно е да я сварите или изпечете и да я използвате като един от основните продукти за сладкиша. 


Тиквата се подслажда най-добре с мед или с кафява захар.  

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 3 с.л. Олио
  • 3 с.л. Пчелен мед
  • 1 ч.ч. Пюре от тиква
  • 1 пакет Бакпулвер
  • 1 ч.л. Канела
  • 3 ч.ч. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се разбиват, заедно с олиото, меда и пюрето от тиква. 
  • 2. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера. Сипва се постепенно към останалата смес. 
  • 3. Добавят се и канелата. 
  • 4. Сместа се сипва във формите за мъфини, като се запълва 1/3 от гнездото. В средата на всяко се слага по една орехова ядка. 
  • 5. Пекат се на 180 градуса, във фурна с вентилатор за 25 минути.