Пилешко чили от Хондурас или казано по нашенски – пиле с боб.
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1.2 щипки Сол
- 2 с.л. Олио
- 2 ч.л. Захар
- 1 с.л. Горчица
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.л. Риган
- 1 с.л. Кимион
- 2 щипки Чили на прах
- 3 скилидки Чесън
- 2 бр. Зелени чушки
- 680 г Домати от консерва
- 600 г Боб консерва
- 1 глава Лук
- 400 г Пилешко филе
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва на полумесеци, зелените чушки – на кубчета, лютите чушки и чесънът се наситняват и всички зеленчуци се запържват в олиото, докато омекнат.
- 2. Подправя се с чилито, пушения червен пипер, ригана и кимиона и се разбърква. Добавят се горчицата, нарязаното на едри кубчета пилешко филе, доматите, захарта, сол и черен пипер. Ястието се задушава за около 30 минути.
- 3. Накрая се сипва отцеденият боб и всичко се разбърква.
- 4. По желание яхнията се поднася, поръсена с наситнен магданоз. Вместо магданоз може да се използва кориандър.