Пилешко чили от Хондурас или казано по нашенски – пиле с боб.

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1.2 щипки Сол
  • 2 с.л. Олио
  • 2 ч.л. Захар
  • 1 с.л. Горчица
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Риган
  • 1 с.л. Кимион
  • 2 щипки Чили на прах
  • 3 скилидки Чесън
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 680 г Домати от консерва
  • 600 г Боб консерва
  • 1 глава Лук
  • 400 г Пилешко филе

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се нарязва на полумесеци, зелените чушки – на кубчета, лютите чушки и чесънът се наситняват и всички зеленчуци се запържват в олиото, докато омекнат.
  • 2. Подправя се с чилито, пушения червен пипер, ригана и кимиона и се разбърква. Добавят се горчицата, нарязаното на едри кубчета пилешко филе, доматите, захарта, сол и черен пипер. Ястието се задушава за около 30 минути.
  • 3. Накрая се сипва отцеденият боб и всичко се разбърква.
  • 4. По желание яхнията се поднася, поръсена с наситнен магданоз. Вместо магданоз може да се използва кориандър.