Вкусна рецепта, предоставена от мама Жанет Радулова и Аким - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Пилешки гърди
- 2 бр. Лимони
- 6 скилидки Чесън
- 1 връзка Пресен лук
- 400 г Нахут от консерва
- 2 с.л. Тахан
Начин на приготвяне
- 1. Натрийте пилешките гърди със сол, лимонов сок и настъргана лимонова кора.
- 2. Сложете ги в тиган и добавете съвсем малко вода.
- 3. Покрийте тигана с капак и ги оставете да поврат 5 мин.
- 4. Махнете капака и поръсете със зехтин, риган, чили, чесън и пресен лук.
- 5. Добавете кръгчета лимон.
- 6. Оставете гърдите да се готвят в тигана докато хванат златист загар от двете страни, като ги обръщате от време на време.
- 7. Накрая ги поръсете с наситнен магданоз.
- 8. За да направите хумуса пасирайте заедно нахута, чесъна, зехтин, сусамов тахан, сол и лимонов сок.
- 9. Сервирайте пилешкото заедно с хумуса.