Вкусна рецепта, предоставена от мама Жанет Радулова и Аким - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 700 г Пилешки гърди
  • 2 бр. Лимони
  • 6 скилидки Чесън
  • 1 връзка Пресен лук
  • 400 г Нахут от консерва
  • 2 с.л. Тахан

Начин на приготвяне

  • 1. Натрийте пилешките гърди със сол, лимонов сок и настъргана лимонова кора.
  • 2. Сложете ги в тиган и добавете съвсем малко вода.
  • 3. Покрийте тигана с капак и ги оставете да поврат 5 мин.
  • 4. Махнете капака и поръсете със зехтин, риган, чили, чесън и пресен лук.
  • 5. Добавете кръгчета лимон.
  • 6. Оставете гърдите да се готвят в тигана докато хванат златист загар от двете страни, като ги обръщате от време на време.
  • 7. Накрая ги поръсете с наситнен магданоз.
  • 8. За да направите хумуса пасирайте заедно нахута, чесъна, зехтин, сусамов тахан, сол и лимонов сок.
  • 9. Сервирайте пилешкото заедно с хумуса.