Вкусен пандишпанов блат, лек лимонов крем и за финал целувки с нежен златист загар.
Съставки
- 125 г Краве масло
- 125 г Кристална захар
- 2 бр. Яйца
- 125 г Брашно
- 1 1/2 ч.л. Бакпулвер
- 6 с.л. Лимоново сладко
- 300 мл Прясно мляко
- 300 мл Сладкарска сметана
- 1 шушулка Ванилия
- 4 бр. Яйца
- 75 г Кристална захар
- 4 бр. Белтъци
- 225 г Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Напълва се форма за торта (или малки формички за сладкиши) с пандишпановото тесто, което се приготвя като към разбитите яйца се добавя брашно, захар и бакпулвер, и крема. Поставя се във фурната и се пече на водна баня.
- 2. След получаване на слънчев загар тестото се изважда от фурната и се покрива с продуктите за глазурата (белтъците и захарта).
- 3. Връща се отново във фурната до зачервяването на глазурата.