Този хляб се комбинира чудесно с яхния, супа и салата. Може да го изпечете в тава или в дълбок тиган. С парченце масло и малко мед, царевичният хляб е чудесен за закуска. 


Царевичният хляб е най-вкусен, когато се сервира току-що изпечен. Може да го съхранявате 3-5 дни в кутия, на сухо място. 

 

 

 

Съставки

  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1 ч.ч. Царевично брашно
  • 5 с.л. Захар
  • 2 ч.л. Сода за хляб
  • 1/2 ч.л. Бакпулвер
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • 1 с.л. Краве масло
  • 3 с.л. Зехтин
  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Царевица

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  • 2. В голяма купа разбъркайте бялото брашно, царевичното брашно, захарта, бакпулвера, содата и солта.
  • 3. В друга купа разбъркайте прясното мляко, маслото и яйцата. 
  • 4. Добавете течните съставки в сухите и разбъркайте, докато се смесят. не е нужно да се получава гладко тесто.
  • 5. Накрая добавете и зърната царевица. 
  • 6. Изсипете тестото в тава. Печете в продължение на 27 минути, или докато отгоре стане златистокафяво. Може да проверите дали е готово, като забиете клечка за зъби в средата на хляба. Ако излиза, без по нея да е полепнало тесто, значи е готов.
  • 7. Извадете хляба и го оставете да се охлади за 15 минути. След това нарежете на квадрати.