Този хляб се комбинира чудесно с яхния, супа и салата. Може да го изпечете в тава или в дълбок тиган. С парченце масло и малко мед, царевичният хляб е чудесен за закуска.
Царевичният хляб е най-вкусен, когато се сервира току-що изпечен. Може да го съхранявате 3-5 дни в кутия, на сухо място.
Съставки
- 1 ч.ч. Брашно
- 1 ч.ч. Царевично брашно
- 5 с.л. Захар
- 2 ч.л. Сода за хляб
- 1/2 ч.л. Бакпулвер
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 1 с.л. Краве масло
- 3 с.л. Зехтин
- 2 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Царевица
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 200 градуса.
- 2. В голяма купа разбъркайте бялото брашно, царевичното брашно, захарта, бакпулвера, содата и солта.
- 3. В друга купа разбъркайте прясното мляко, маслото и яйцата.
- 4. Добавете течните съставки в сухите и разбъркайте, докато се смесят. не е нужно да се получава гладко тесто.
- 5. Накрая добавете и зърната царевица.
- 6. Изсипете тестото в тава. Печете в продължение на 27 минути, или докато отгоре стане златистокафяво. Може да проверите дали е готово, като забиете клечка за зъби в средата на хляба. Ако излиза, без по нея да е полепнало тесто, значи е готов.
- 7. Извадете хляба и го оставете да се охлади за 15 минути. След това нарежете на квадрати.