Неслучайно наричат магданоза "царят на подправките". А тази супа е истинска кулинарна царица!
Съставки
- 2 шепи Фиде
- 1 с.л. Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 с.л. Кисело мляко
- 2 бр. Яйца
- 2 с.л. Доматено пюре
- 1 глава Лук
- 2 с.л. Брашно
- 5 с.л. Краве масло
- 1 връзка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината и към него се прибавят половината от ситно нарязания магданоз, брашното и червеният пипер.
- 2. Сместа се разрежда с 3-4 чаши вода и се вари.
- 3. Пуска се фидето и се прибавя солта.
- 4. Супата се застройва с яйцата и киселото мляко и се поръсва с останалия магданоз.