Неслучайно наричат магданоза "царят на подправките". А тази супа е истинска кулинарна царица!

Съставки

  • 2 шепи Фиде
  • 1 с.л. Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 с.л. Кисело мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 1 глава Лук
  • 2 с.л. Брашно
  • 5 с.л. Краве масло
  • 1 връзка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината и към него се прибавят половината от ситно нарязания магданоз, брашното и червеният пипер.
  • 2. Сместа се разрежда с 3-4 чаши вода и се вари.
  • 3. Пуска се фидето и се прибавя солта.
  • 4. Супата се застройва с яйцата и киселото мляко и се поръсва с останалия магданоз.