Опитва ли ви се нещо по-различно като напитка от чай и кафе? Това лате е здравословно, леко и особено красиво. Розовият цвят се добива от сока на цвеклото. Той му придава и много приятен, землист вкус. За декорация се използват сушени или пресни листа от ядлива роза. Ако не разполагате с такива, може да замените с пудра от малини или череши или парченца пресни/изсушени червени плодове. 

 

 

 

Съставки

  • 1/4 ч.л. Ванилия
  • 1 ч.л. Пчелен мед
  • 1 ч.л. Кокосово масло
  • 1 с.л. Розова вода
  • 2 с.л. Сок от цвекло
  • 2 ч.ч. Кокосово мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Затоплете леко кокосовото мляко. Добавете сока от цвекло, докато млякото е още на котлона, след което внимателно разбъркайте.  
  • 2. Сипете розовата вода, разтопеното кокосово масло, меда и ванилията. Разбъркайте, докато всичко се разтопи и стане хомогенна смес. 
  • 3. Сипете в чаша, докато е топло. По желание може да декорирате със свежи или изсушени листенца от ядлива роза.