При вида на златистия загар на курабийките ти потичат лигичките. Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 1 с.л. Ром
- 3 бр. Яйца
- 400 г Брашно
- 100 мл Олио
- 200 г Захар
- 2 пакетчета Ванилия
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 бр. Кора от портокал
- 1 бр. Жълтък
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата и захарта се разбиват до кремообразна смес и се долива мазнината.
- 2. Добавя се пресятото брашно със содата. Разбърква се сместа.
- 3. Слагат се ванилията, лимоновата кора, 1 с.л. ром и разполовените бадеми.
- 4. Омесеното тесто се разстила с дебелина до 1 см и се изрязват курабиите, които се подреждат в тава с хартия за печене.
- 5. Намазват се с разбит жълтък и всяка курабийка се поръсва с малко кристална захар.
- 6. Курабиите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.