При вида на златистия загар на курабийките ти потичат лигичките. Рецептата е за около 20 курабийки.

Съставки

  • 1 с.л. Ром
  • 3 бр. Яйца
  • 400 г Брашно
  • 100 мл Олио
  • 200 г Захар
  • 2 пакетчета Ванилия
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 бр. Кора от портокал
  • 1 бр. Жълтък

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата и захарта се разбиват до кремообразна смес и се долива мазнината.
  • 2. Добавя се пресятото брашно със содата. Разбърква се сместа.
  • 3. Слагат се ванилията, лимоновата кора, 1 с.л. ром и разполовените бадеми.
  • 4. Омесеното тесто се разстила с дебелина до 1 см и се изрязват курабиите, които се подреждат в тава с хартия за печене.
  • 5. Намазват се с разбит жълтък и всяка курабийка се поръсва с малко кристална захар.
  • 6. Курабиите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.