При вида на златистия загар на курабийките ти потичат лигичките. Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 1 с.л. Ром
 - 3 бр. Яйца
 - 400 г Брашно
 - 100 мл Олио
 - 200 г Захар
 - 2 пакетчета Ванилия
 - 1 ч.л. Сода за хляб
 - 1 бр. Кора от портокал
 - 1 бр. Жълтък
 
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата и захарта се разбиват до кремообразна смес и се долива мазнината.
 - 2. Добавя се пресятото брашно със содата. Разбърква се сместа.
 - 3. Слагат се ванилията, лимоновата кора, 1 с.л. ром и разполовените бадеми.
 - 4. Омесеното тесто се разстила с дебелина до 1 см и се изрязват курабиите, които се подреждат в тава с хартия за печене.
 - 5. Намазват се с разбит жълтък и всяка курабийка се поръсва с малко кристална захар.
 - 6. Курабиите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    